Proteklog vikenda te ponedjeljak i prvosvibanjski utorak izletnički dom Zeleni vir dobio je veliki minus. Naime Dom je bio zatvoren zbog problema s vodom, naime cjevovod koji vodi do Doma je bio u prekidu te kako nije popravljen skoro tjedan dana nije u funkciji. Po riječima voditelja objekata Zeleni vir i Kamačnik u RJ Ugostiteljstvo pri Hrvatskim šumama, Alena Abramovića puknuće vodovodne cijevi izazvalo je prekid rada ugostiteljskog objekta dok se ulaznica redovito naplaćivala.

Oko srijede i četvrtka trebala bi se sanirati puknuta cijev i objekt će potom ponovno otvoriti svoja vrata. Postavlja se pitanje da li se moglo učiniti nešto više jer znalo se da će produženi vikend dovesti goste u Zeleni vir. 30-ak tisuća kn prometa otišlo u ova četiri dana u vjetar. Tijekom ovog produženog vikenda Zeleni vir je posjetilo po prodanim ulaznicama preko tisuću posjetilaca, a praznik rada u njemu je provelo više od 400 ljudi. Parkiralište je bilo puno automobila iz Zagreba, Varaždina, Karlovca, Koprivnice, Zadra, Ogulina, Splita, Rijeke, Pule, Čakovca i Delnica. Jedni su kampirali, drugi su roštiljali, treći su šetali i fotografirali…No mnogi od njih su prigovarali, jer nisu imali što popiti, jer nisu mogli na WC, a uredno su platili ulaznicu za koju su smatrali da donosi i nešto više, poput onoga prije navedenog, barem WC.

Nadajmo se da ovaj minus neće naštetiti budućem prometu i posjećenosti izletišta jer loša riječ se daleko čuje, naročito danas kada se sve može objaviti na internetu.