Uz nazočnost gostiju, načelnika Općine Damira Grgurića te članova lokanih DVD-a Skrad, Divjaka i Bukovog vrha skupštinu najmanjeg DVD-a na području Općine Skrad otvorio je predsjednik Vinko Crnković a kratko izvješće o radu iznio je zapovjednik DVD-a Hribac Rudolf Štimac koji je emotivno progovorio o starosti članstva, o teškoćama da se odrade ili vatrogasni ili seoski poslovi, o praznim kućama u selu, o želji za okupljanjima i prošlim vremenima kada je selo živjelo.

„Danas je i par ljudi na okupu puno, nemoćni smo ali drago nam je da postojimo“, zaključio je Štimac. U planu rada Hribljani će raditi na održavanju opreme, čišćenju okoliša doma te će prisustvovati svim važnijim događanjima vezanim uz vatrogastvo.

Načelnik Općine Skrad Grgurić rekao je kako će Općina i članovi skradskog DVD-a uvijek priteći u pomoć kad ih se pozove. „Svjesni smo situacije u kojoj se nalazite, teško se okupljate i stoga nas zovite. No ako ima želje, napravit će se, ako je nema, neće se napravit. Ako vam što treba po pitanju vatrogastva znate moj broj telefona. Novi zakon o vatrogastvu sve nas pogađa, kao da se društvo i država želi riješiti sviju nas dobrovoljaca no nadam se da ćemo se znati oduprijeti tome, jer u nama se ne može samo tako ugasiti iskra koju su zapalili naši prethodnici, roditelji i starije generacije vatrogasaca“, zaključio je Grgurić.

U kraćoj raspravi sudjelovali su i susjedi iz Bukovog vrha te Divjaka, zaželjevši domaćinu najviše zdravlja. Današnjoj skupštini nisu u većem broju prisustvovali članovi DVD-a Skrad jer ih je poziv vatrogasne sirene, tri vatrogasne ekipe, umjesto u Hribac odveo na požar smrekove šume u Donju Dobru i požar uz željezničku prugu između Žrnovca i Brod Moravica.