DVD Skrad održao je svoju redovnu skupštinu u skradskom Domu kulture. Uz prisustvovanje brojnih gostiju, predstavnika skradskih udruga i tvrtki te izaslanstva brojnih DVD-a, Novog Vinodolskog, Brinja, Nove Plavnice s područja Bjelovara, Stare Sušice, Ravne Gore, Kupjaka, Lokava, Starog Laza, Delnica, te lokalnih, Bukovog vrha, Divjaka i Hripca, skupštinu je otvorio, pozdravivši sve koji su došli, predsjednik DVD-a Skrad Damir Grgurić.

Skupština je započela izvješćem o stanju blagajne. Ukupni prihodi su bili u 2011. godini 256.801,46 kn a rashodi 232.212,76 kn. Najviše novca utrošeno je obnovu, nadogradnju vatrogasnih vozila, gorivo te održavanje opreme.

U izvješću o radu zapovjednik Ivan Crnkovića navodi da je društvo bilo vrlo aktivno, kadrovski i brojem članstva odskače od drugih sličnih udruga, rezultati vatrogasnih ekipa su odlični. „Radili smo na održavanju opreme, vozila te okoliša i prostorija doma. Vršimo i prijevoz vode za potrebe pučanstva. Započeli smo s preuređenjem garaže za novo navalno vozilo. Uspjeli smo u ova teška vremena opremiti prvo auto cisternu MAN od 9000 litara, a pred kraj godine donacijom ARZ-a postali smo vlasnici navalnog vozila Iveco Magirus kapaciteta 2 400 litara vode i 400 litara pjenila. Imali smo dvije intervencije u 2011. godini, požar dimnjaka i požar sjenika. Radili smo s djecom i mladeži, vodili ih na natjecanja u Klanu, Plešce i županijsko u Viškovo gdje su osvojili 2, 4 i 5 mjesto. Uz to mladi su bili u ljetnom vatrogasnom kampu u Fažani gdje su stjecali vatrogasna znanja. U vatrogasnim natjecanjima učestvovali su i stariji članovi društva, A i B ekipe. B ekipa je bila treća u Delnicama na Memorijalu Gorana Gašparca, A ekipa na županijskom natjecanju u Čavlima četrnaesta, dok je B ekipa bila odlična četvrta. Održavamo dobre odnose sa susjednim vatrogasnim društvima, JVP grada Delnica i VZ PGŽ. Nastojimo zadovoljiti sve zakonske propise koji se od nas traže,“ zaključio je izvješće zapovjednik Crnković.

U programu rada za 2012. godinu planira se izgradnja nove garaže, održavanje postojeće opreme i nabava nove koja nedostaje, održavanje vatrogasnog doma, pregledi i servisiranje opreme i aparata, održavanje vatrogasnih vježbi sa djecom i članovima, kontrola i pregled hidrantske mreže na području općine Skrad, ažuriranje popisa domaćinstava koje koriste za grijanje plin i loživo ulje, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima, školovanje članstva, obavljanje liječničkih pregleda članstva, osiguranje članstva te suradnja sa susjednim društvima, VZ PGŽ i JVP grada Delnica. Ove godine je 80-ta obljetnica postojanja i rada DVD-a Skrad koja će se proslaviti u srpnju ove godine.

Izaslanici DVD-a na skupštini pohvalili su rad DVD-a Skrad, naročito rad s madeži uz želju za nadalje dobrim rezultatima, uz što manje požara i što više druženja. Dobrim željama DVD-u Skrad pridružili su se prigodnim riječima i drugi gosti Skupštine. Skupština je završila domjenkom.