Gdje je skradski turizam u ovom trenutku? Bilo je to glavno pitanje na koje su se tražili odgovori.

O tome se govorilo na Skupštini TZ Općine Skrad kojoj su prisustvovali iznajmljivači Vinko Crnković i Anton Šporčić, članovi Nedjeljhko Kenda, Melita Burić, Tomislav Crnković, Anton Abramović, Lina Marinelli Burić, Mirna Štefančić, nova članica Ivana Delač, vlasnica turističke agencije Montetravel te direktorica Ivana Briški Đorđević i predsjednik TZ Damir Grgurić.

U uvodu se predsjednik Grgurić osvrnuo na poteškoće u radu, od toga kako Općina nije vlasnik turističkih nekretnina, kako je teško kvalitetno unaprijediti djelatnost u kojoj se ovisi od onih koji imaju određene turističke kapacitete. Uz to vlasnici apartmana, soba i kuća za iznajmljivanje nisu povezani međusobno već svi bukiraju svoje krevete većinom samostalno.

Ove godine zaposlenici Općine uređivali su prostore u naselju Skrad, šetnice oko Skrada te prilazne staze i šetnice izletištu Zeleni vir. Nadalje pri završetku su radovi na mlinu na izvoru rijeke Dobre, koji bi trebao biti otvoren uz Dan općine 2012. godine.

Vlasnica agencije Montetravel Ivana Delač ponudila je usluge svoje agencije kao i pomoć iznajmljivačima soba i apartmana uključivanjem u ponudu agencije.

U planu rada za 2012. godinu direktorica Briški Đorđević je napomenula izdavanje A3 kartu šetnica i biciklistikih staza, uključivanje iznajmljivača u projekt Kvarner famili, jače povezivanje TZ i turističke agencije Montetravel, održavanje tradicionalnih manifestacija tijekom godine…

Predsjednik Grgurić napomenuo je kako je zakupac Viktorije zainteresiran za Stari hotel. „Poteškoća je što je hotel pod hipotekom HPB a po vlasniku Glaseru neće biti ništa,“ zaključio je Grgurić. Sljedeće godine svjetlo dana ugledat će i fotomonografija „Zeleni vir i Vražji prolaz“.

Na kraju sjednice zaključeno je kako će se uz redovit rad TZ tražiti i rješenja kojima bi se u Skradu povećali smještajni kapaciteti i infrastrukturna ponuda sadržaja, naročito zimi.