KUD Zeleni vir je na isteku 2011. godine, na Štefanje, organizirao božićno-novogodišnji koncert u kojem su učestvovali gosti iz Rijeke, tamburaši KUD-a „Zametski koren“ te domaći izvođači, folklorna skupina Skračka deca i mješoviti pjevački zbor KUD-a Zeleni vir.

Prvo su članovi mješovitog pjevačkog zbora Zeleni vir pod ravnanjem Nikole Poljančića otpjevali Tihu noć, U to vrijeme godišta, Bijeli Božić, Osvajanje raja i Fala ti bože. Potom su tamburaši iz Rijeke pod ravnanjem Emila Mancea izveli White Christmas, Svim na zemlji, Zvončiće, Napitnicu iz opere La Traviata, Sretan Božić i Nova godina te Radetzky marsch.

Folklorna skupina Skračka deca prikazala je božićne običaje kroz ples i scensku igru a potom je skradski zbor otpjevao Ja ljubim, Govori tiše, Pismo moja, Vilo moja i Moj Skrad. Završetak koncerta pripao je riječkim tamburašima koji su izveli Wien bleibt Wien, Lander, Narodni ples, završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta i Piši mi mati. Koncert je zaključen zajedničkom pjesmom Narodi nam se kralj nebeski.

Tijekom koncerta izvođači su nagrađivani pljeskom publike koja je popunila skradski Dom kulture.

Na početku programa prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Crnković koji je svima zaželio sretnu i nadasve zdravljem ispunjenu 2012. godinu.

Sveukupno čestitke organizatoru jer publika je skoro dva sata mogla uživati u raznovrsnom i kvalitetnom programu izvođača.