Južina i prohladno vrijeme nije spriječio obiteljska okupljanja i odlazak na misne obrede kojima je obilježen najradosniji kršćanski blagdan i na području Općine Skrad. Postavljene jaslice izravno su ukazivale na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasnog označavanja da se on rodio u štalici. U njima su likovi Isusa, Marije i Josipa, pastira, trojice mudraca i njihove pratnje, vola i magarca te ovaca i deva.

Stanovnici župe Skrad su najradosniji katolički blagdan Božića, slavljenje Kristovog rođenja, obilježili s tri svečane pjevane mise, prvo u Divjakama, zatim u Kupjaku i u ponoć u skradskoj crkvi Sv. Antuna.

U Divjakama je vlč. Stjepan Porkulabić održao prvu, kako vlč. Porkulabić kaže, malu Polnočku. Vlč. Porkulabić se u obraćanju vjernicima osvrnuo na značaj Boga u životu čovjeka, značaj mira i dobra u suživotu ljudi.

„Danas nam Bog pokazuje svoje lice, svoju ljubav, obilazi sela i gradove, on je svjetlost velika i danas ta svjetlost obasjava sve vas. Danas je dan kada se obitelji okupljaju na svojim ognjištima, kada obitelj dočekuje Bogočovjeka okupljena oko jaslica. Primimo dar koji nam Bog daje, primimo Bogočovjeka u svoje domove, u svoja srca. Nemojmo zatvarati vrata svojih domova, neka Bogočovjek stanuje u našim domovima. Čovjek je miljenik Boga, još od postanka svijeta kada nas je Bog stvorio i postavio na Zemlju.

Ove božićne noći neka dođe i prošeće našim selima, ovom našom župom, našim gradovima, našom domovinom. Neka se šeće svakodnevno našom domovinom da ljudi osjete ljubav Boga, ono što nam Bog daje, što nas uči…Mali Bog, Božić, dijete u štalici, došao je na svijet sa namjerom da se nastani među nama, da nas vodi kroz život…

Na kraju svima Vama želim stisnuti ruku i svima Vama želim radosnu, mirnu i blagoslovljenu Božićnu noć. Prenesite moju čestitku bolesnima i nemoćnima koji danas nisu ovdje s nama,“ zaključio je vlč. Porkulabić mise u Divjakama i Skradu.

Na misama je bilo dosta mladih što je vlč. Porkulabić primijetio rekavši kako mlade treba odgajati u duhu hrvatske tradicije te je ujedno zahvalio obitelji Štefančić na uređenju crkve u Divjakama kao i Skrajanima koji su uredili skradsku crkvu odaslavši svima blagoslov riječima „Mir nosite u sebi, dobro želite svima“.