U organizaciji Lovačkog saveza PGŽ i LD Jelen Skrad Ravna Gora, u gateru na terenu Šerementovo, održano je državno prvenstvo pasa glasnog gona na divlju svinju. U petak, dan prije natjecanja, u lovačkoj sobi skradskog Doma kulture održano je otvaranje prvenstva i izvlačenje startnih brojeva. Natjecanje je otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, a službeni sastanak i izvlačenje brojeva vodio je dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik za lovnu kinologiju Mladen Balić.

Za natjecanje je bilo prijavljeno 14 pasa iz sedam hrvatskih županija, Sisačko Moslavačke, Splitsko Dalmatinske, Istarske, Zagrebačke, Ličko Senjske, Osječko Baranjske i Primorsko Goranske.

Drugog dana natjecanje je održano u gateru na Šerementovu. Nakon poludnevnog natjecanja sedam pasa je otkrilo divlju svinju dok sedam pasa nije završilo natjecanje.

Najbolji pas bio je Ben vlasnika Maria Kolića iz Sisačko Moslavačke županije, drugi je bio pas Rodžer vlasnika Tomislava Jelića iz Splitsko Dalmatinske županije i treći je bio pas Lord vlasnika Ladislava Podnara iz Primorsko Goranske županije.

Najboja ekipa bila je ekipa Sisačko Moslavačke županije, druga je bila ekipa Splitsko dalmatinske i treća ekipa Primorsko Goranske županije.

Suci ovogodišnjeg natjecanja bili su Efrem Močibob iz Motovuna, Zdenko Legović iz Tinjana i Miroslav Grgurić iz Skrada. Samom natjecanju od gostiju prisustvovao je predsjednik Lovačkog saveza PGŽ Josip Malnar, dok je voditelj natjecanja Mladen Balić po završetku natjecanja rekao kako je ovogodišnje natjecanje bilo odlično organizirano, kako je vepar bio mudar, dobro pripremljen i otporan na sve nalete pasa.

„Rezultati su bili zadovoljavajući, goniči su dobro pripremili pse a suci su uz visoke kriterije ocjenjivanja odlično obavili svoju zadaću. Pobijedili su najbolji“, zaključio je Balić.

Podjela pehara i priznanja najboljim psima i županijskim ekipama održana je u Lovačkoj sobi u Skradu a dvodnevno druženje zaključeno je ručkom u restoranu Viktorija.

NJEGA SU TRAŽILI PSI

BEN

RODŽER

LORD

SUDIONICI NATJECANJA