Članovi KUD-a Zeleni vir su u Domu kulture održali redovnu godišnju skupštinu uz prisustvovanje načelnika Damira Grgurića, vlč. Stjepana Porkulabića, vijećnika Josipa Crnkovića, direktorice TZ Ivane Briški Đorđević te obitelji Rauker, Zlate i Zlatka.

Skupštinu je otvorila predsjednica Mirjana Beljan pozdravivši sve prisutne, dok je izvješća o radu i financijama za 2010. godinu podnijela Nada Podnar. Tako je KUD sudjelovao na brojnim manifestacijama, od Festivala malina, Dana Općine, Dana neovisnosti, Božićni koncert, Dan Svih svetih, Gorani u metropoli… Pri KUD-u djeluje i dječji folklor, Skračka deca te su i oni sudjelovali na više manifestacija, u Zagrebu, Lukovdolu, Skradu, čime svi zajedno pridonose očuvanju kulture na ovim prostorima.

Financijski su bili pozitivni, prihodi su bili oko 58 tisuća a rashodi oko 54 tisuće kn. Članove KUD-a pozdravio je načelnik Grgurić pohvalivši njihov rad, kvalitetu zbora i izvedbu raznih pjesama. „Nastupajte i gostujte jer ste kvalitetni, prezentirajte se prema vani što više. Financije neće biti problem jer vidim da ste štedljivi,“ zaključio je Grgurić. U raspravu su se uključili voditelj zbora Nikola Poljančić Bajt, Ivana Briški Đorđević, Josip Crnković , Vjekoslav Pintar. Zboru u ovom trenutku fali muških članova te i ovim putem pozivaju muškarce da se priključe.

Na kraju skupštine obitelj Rauker, Zlata i Zlatko, koji žive u SAD-u, donirali su novčano KUD. Zlatko Rauker pritom je rekao kako ovom donacijom pomažu izdavanje CD te kako vjeruju da im to nije zadnja donacija, za što su pozdravljeni burnim pljeskom prisutnih. Predsjednica Mirjana Beljan pritom im je uručila priznanje KUD-a te košaricu Goranskih proizvoda nakon čega je nastavljeno druženje uz harmoniku i pjesmu.