Skrajani i Gorani zadnjih osam dana „uživaju“ u vremenu. Nestabilno vrijeme s noćnim i danjskim kišama i maglama spustilo je temperature ispod prosjeka za ovo doba godine. Od jutarnjih 7 do 9 stupnjeva do dnevnih maksimalnih 20-ak stupnjeva ako se razvedri, više bi se moglo nazvati kasno jesenjim nego ljetnim temperaturama.

Vrućine i 30 stupnjeva u hladu za Gorane su prošlost. Dan je već kraći za dobar sat i nadalje se mogu očekivati svježa jutra s podnevnim toplijim razdobljima. Jedino će se hrabriji odlučivati za sjedenje na terasama pri ispijanju jutarnje kavice uz cigaretu.

Kišno vrijeme nažalost odbilo je i ono malo turista koji su se željeli zaustaviti u goranskim mjestima i izletištima. A ako je vjerovati Lokvarskom kalendaru Mirjane Pleše (piše …Srpanj na početku znači nastavak tih vrućina, a sredinom mjeseca južina donosi naoblaku i kiše do kraja mjeseca što će, na žalost, obilježiti i kolovoz, u kojemu će biti više kišnih no sunčanih dana. Rujan će biti topao, maglovit i vlažan mjesec…) ni nastavak ljeta nam neće biti naklonjen.

Nadajmo se da se Mirjanin kalendar ipak malo prevario te da će vrijeme Goranima ipak ići malo na ruku kako bi i oni uzeli djelić turističkog kolača koji ostvaruju Primorci i otočani.