Skrad i skijaški klub Polet bio je domaćin natjecanja u skijaškom trčanju na stazama, nadamo se, budućeg SRC Skradska draga. Zadnje natjecanje u Skradu bilo je 9. siječnja 2010. godine, na stazama ispod stare skakaonice na Selskim njivama. Ovoga puta skijaški djelatnici Poleta, roditelji, članovi kluba i članovi pojedinih skradskih udruga, tjedan su dana pripremali staze na Skradskoj dragi. Taj zahtjevan posao odradili su uz mnogo uloženog truda, vremena,  usprkos brojnih problema s ratrakom…

Skradska draga je tog subotnjeg sunčanog jutra izgledala prekrasno, od ispeglanih staza, izvučenih špura, snježnog startno ciljnog stadiona, ambijenta.. Uz to dosta je Skrajana ali i štovatelja skijaškog trčanja iz susjednih općina pogledalo natjecanje dok su skijaši uz odličnu atmosferu pokazali što znaju i koliko mogu…

Samom natjecanju odazvalo se sedam hrvatskih skijaško trkačkih klubova sa 104 natjecatelja. Skradski skijaši nastupili su sa 15 skijaša od mlađih cicibana do seniora te su ostvarili odlične rezultate.

Rezultati: Mlađi cicibani: Gabriel Crnković 1 mjesto, Matija Jurković 4 mjesto, Mlađe cicibanke: Ida Debeuc 3 mjesto, Ela Rački 5 mjesto, Starije cicibanke: Franka Naglić 2 mjesto, Ela Gorupić četvrto mjesto, Stariji cicibani: Ivano Ruppe 6 mjesto, Dječaci: Mihael Beljan 10 mjesto, Djevojčice: Laura Jurković 8 mjesto, Eva Debeuc 10 mjesto, Kadeti: Mateo Gorupić 2 mjesto, Kadetkinje: Lorena Beljan 9 mjesto, Mlađi juniori: Borna Naglić 4 mjesto, Lino Žagar 5 mjesto, Seniorke: Svetlana Žagar 1 mjesto, Apsolutna žene: Svetlana Žagar 2 mjesto…

U ukupnom poretku skijaši Poleta osvojili su odlično 4 mjesto dok su cicibani u cicibanskom kupu super odlični, odnosno prvi s 210 bodova kao i drugoplasirani cicibani Ravnogorca s istim brojem bodova.

O samom natjecanju predsjednik kluba Goran Naglić kaže: “ Trebao je dugi niz godina da se konačno pripremi i organizira ovakvo natjecanje u Skradu, odnosno u Skradskoj Dragi. Prije četiri godine izrađene su staze na Skradskoj dragi, te uz zahtjevne radove, na postojećim šumskim vlakama, trasirana je i izrađena jedna od zahtjevnih staza, koja svojom konfiguracijom odgovara svim standardima za održavanje domaćeg, a nadamo se ubrzo i međunarodnog natjecanja. Na sreću ove godine, uz dovoljne količine snijega, po prvi puta je održano natjecanje u skijaškom trčanju na novoj stazi, kojeg ne bi bilo bez naših članova kluba koji su danima radili na pripremi staza i samog natjecanja. Zavalio bi se svim roditeljima,  Općini Skrad, načelniku Damiru Grgurić, vezano za svu potporu u organizaciji, od čišćenje prilazne ceste do same realizacije natjecanja. Jedan od onih koji je svakodnevno obilazio Skradsku dragu, čistio parking, posipavao, praktički bio na raspolaganju kad smo ga zatrebali je, Anton Močan. Zahvala DVD-u Skrad, nogometaši NK Polet, SK Goranin na iznajmljenom ratraku i svima onima koji su na bilo koji način pripomogli da se nakon toliko godina održi natjecanje. Smatram da smo unatoč nizu problema, s kojima se ne susreću drugi skijaški klubovi kod nas i šire, pripremili i organizirali jedno odlično natjecanje, odnosno sigurni smo da će  sljedeće biti još bolje.

Pohvala našim  skijašima koji cijele ove sezone postižu vrlo dobre, odlične rezultate…u Sloveniji i Italiji, a na državnom prvenstvu Hrvatske, jedina smo udruga iz Skrada koja ima državne prvake, odnosno dvije zlatne medalje, Franke Naglić i Gabriela Crnkovića, te pet srebrnih i šest brončanih medalja.. što u konačnosti govori da od šesnaest natjecatelja kluba, devet ih je u medalji na državnim prvenstvima. 

Skradska Draga, svojim položajem, postojećom infrastrukturom, nadmorskom visinom, ljetnim i zimskim mogućnostima je neiskorišten potencijal koji bi mnoge sredine poželjele i iskoristile u sportske, rekreativne, turističke i dr. svrhe. .Izradom pravog  projekta,  te kandidature, otvaraju se mogućnosti  financiranja iz domaćih ministarstva kao npr. Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, HOO-a, kao i europskih fondova, što koriste druge lokalne sredine Hrvatske te nama susjedne Slovenije.. bolje rečeno.. ako postoji volja, postoji i način..      

 Skradski skijaši, vrijedno rade, vrijedno treniraju, opravdavaju uloženo i ponosno predstavljaju Skijaški klub Polet, ime koje živi od 1972. godine, općinu Skrad u kojoj žive, sebe i svoje roditelje na domaćim i međunarodnim natjecanjima, unatoč skromnim uvjetima, usporedno sa drugim skijaškim klubovima iz naše okolice, a kamoli šire..