Kadet Mateo Gorupić osvojio je brončanu medalju u sprint utrci, ski krosu na 1700 metara. Djevojčice su nastupale na stazi dužine 1500 metara, stariji skijaši na 1700 metara, na državnom prvenstvu Slovenije i Argeta pokalu na Planici.

U nordijskom centru Planica održano je državno prvenstvo Slovenije za mlađe kategorije i Argeta pokal za ostale starije kategorije gdje su nastupili i klubovi iz Hrvatske, Goranin Delnice, Ravnogorac Ravna Gora, Bjelolasica Mrkopalj, Sljeme Zagreb i Polet Skrad. Skradski Polet sudjelovao je na natjecanju sa sedam natjecatelja.

U ranim satima subote na put su krenuli mlađi juniori Borna i Teo, kadet Mateo i kadetkinja Lorena, djevojčice Franka i Ela i dječak Ivano…, Prije osam sati ekipa je stigla na Planicu i odmah oko osam sati su odnijeli svoje skije na zajednički servis, mazanje za natjecanje. Iza pola devet išlo se na pregled vrlo zahtjevne staze koju su odvozili više puta uz upute kako proći pojedine dionice i na što treba paziti…

U pola deset započele su kvalifikacije s startom svakih 20 sekundi. Prvo su startali dječaci, bilo ih je 18 na startu, a Ivano Ruppe je osvojio 16 mjesto. Nakon dječaka startale su djevojčice, njih 34, među njima Franka je bila 21 a Ela 27. Kadeta je bilo na startu 28 a Mateo je osvojio 6 mjesto, kadetkinja Lorena se borila s još 21 trkačicom te je na kraju zauzela 18 mjesto. Mlađih juniora je bilo 14, Teo je zauzeo 8 a Borna 9 mjesto.

U polufinala se plasiralo 12 najboljih iz kvalifikacija u svakoj kategoriji, te su se dalje plasirali Mateo, Teo i Borna. Prvi je nastupio Mateo završivši treći u polufinalnoj utrci što mu je donijelo veliko finale, dok su Teo i Borna polufinalnu utrku završili na 5, odnosno 6 mjestu.

U finalnoj utrci šest najboljih kadeta (u Sloveniji Starejši dečki), Mateo Gorupić je odličnim trčanjem došao u cilj treći i zasluženo osvojio brončanu medalju što je jedina medalja hrvatskih skijaša trkača na jučerašnjem natjecanju…Veliki je to uspjeh za Matea i SK Polet Skrad i poticaj za daljnji rad…