Kuglački memorijal u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, Skrajana Josipa Blaževića Blaža, na kuglani Zeleni vir u Skradu održan je ove subote. Na njemu su sudjelovale četiri ekipe, KK Skrad, prva ekipa i ekipa juniora te KK Goranka  i KK Goranin…Nakon državne himne Memorijal su otvorili predsjednik KK Skrad Danijel Bertović i Josip Jeličić Joja. Memorijal je prvim bacanjem, prvom kuglom otvorio Hrvoje Đaković, sin Inge Blažević, Blaževe sestre.

Nakon početka turnira delegacije klubova te Blaževi prijatelji uz članove obitelji Đaković položili su cvijeće i zapalili svijeće na Blaževom grobu a potom su se uz čašicu razgovora članovi delegacija prisjetili   Blaža u kući obitelji Đaković, uz sestru Ingu, njenog supruga Krešimira i sina Hrvoja.

Pobjednik Memorijala je ekipa KK Goranina iz Delnica (3182 oborenih čunjeva), drugi je KK Skrad iz Skrada (3041 oborenih čunjeva), treća je KK Goranka iz Ravne Gore  (2932 oborenih čunjeva) i četvrti su juniori KK Skrad (2763 oborenih čunjeva). Ovogodišnji Memorijal obilježio je velik broj mladih kuglača i kuglačica. Najbolji pojedinac Memorijala bio je Adriano Šebalj iz KK Goranka s oborenih 576 čunjeva. Plakete i pehare najboljima podijelili su Hrvoje Đaković i Inga Đaković, Blaževa sestra. Druženje je nakon proglašenja nastavljeno domjenkom u društvenoj prostoriji Šumarije Skrad.