Vjernici i štovatelj Marije, majke Božje danas su se sa svojih ognjišta uputili stazama prema 1048 metara visokom svetištu na Skradskom vrhu i kapelici Marijina Uznesenja na Nebo. Svetu misu vodio je župnik don Tomislav Zečević koji je u propovijedi naglasio značenje nebeske Majke, koju častimo kao blaženu ne zbog toga što je rodila Sina Božjega nego zbog činjenice da je kao čovjek povjerovala Bogu. Time je pokazala kako i mi trebamo vjerovati Bogu i pouzdavati se u njega u svakodnevnom životu.

Nakon blagoslova poljskog cvijeća i nabožnih predmeta blagoslovljen je križ koji je postavljen na s druge strane kapelice, vidikovcu na Skradskom vrhu. Križ je postavljen na inicijativu planinara Josipa Jeličića Joje, a u postavljanju su sudjelovali članovi PD-a Skradski vrh i njihovi prijatelji. Prije blagoslova se nazočnima obratio predsjednik PD-a Skradski vrh Hrvoje Zatezalo koji je istaknuo kako je križ postavljen kao simbol nade i vjere u uskrsnuće.

Župnik je rekao kako će križ, koji je vidljiv s kupjačke strane, biti podsjetnik da se prekrižimo kada odlazimo iz naše župe ali i kada se sretno vraćamo našim domovima.

Sljavlje Velike Gospe nastavljeno je u selu Hribac okrjepom uz kobasice koje je osigurala Općina Skrad te svirkom grupe Texas…