Vrlo toplo i lijepo ljetno vrijeme i ove je godine privuklo u Skradski vrh preko dvije stotine vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo na 1044 metara visokom Skradskom vrhu, jednom od najviših svetišta u Hrvatskoj. Svetoj misi, uz pratnju crkvenog zbora, prisustvovali su vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta te predstavnici općinske vlasti, predsjednica Vijeća Natali Ribić te pojedini vijećnici. Vjernici su s buketima poljskog cvijeća u rukama hodočastili iz pravca Skrada, Hribca i Kupjaka, uz mnoštvo mladih, naročito malene djece.

Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovjedi vlč. Ivan Mandić,  kojemu je to prva misa na Skradskom vrhu, rekavši:„Prvi sam puta kod ove kapelice Marijina Uznesenja na nebo, vjera se ovdje na ovom vrhu još više učvršćuje uz pomoć Marije, Majke Božje. Danas na Marijin blagdan potvrđujete dodatno svoj zavjet pripadnosti kršćanskoj zajednici, jer došli ste ovdje moliti kao što su to činile mnoge generacije vaših obitelji. Svatko ovdje prisutan do Marijinog svetišta došao je svojim putem. Sada smo ovdje zajedno srcima i vjerom s našom nebeskom Majkom Marijom.“ Krajem misnog slavlja vlč. Mandić blagoslovio je bukete cvijeća koje su vjernici donijeli a završetkom misnog slavlja vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a potom su krenuli prema Hripcu gdje su hodočasnici   prezalogajili i uz pokoje piće zastali na putu svojim domovima.

VJERNICI IZ OPĆINE BROD MORAVICE HODOČASTILI SU DO SKRADSKOG VRHA – 15-AK KM PJEŠICE

Općina Skrad se pobrinula za glazbeni ugođaj, svirku grupe Texas iz Brod Moravica te prehranu na Hripcu uz veliki blagdan koji slave vjernici Župe Skrad.