Skrajani i gosti Skrada imali su prilike pogledati  Božićni koncert u Domu kulture u Skradu ove nedjelje uz sudjelovanje mješovitog pjevačkog zbora „Jeka Primorja“ iz Rijeke i ženskog zbora „Sklad“ iz Bakra. Nedjeljno predvečerje, lijepo i ugodno vrijeme, uz epidemiološke mjere ispunilo je Dom kulture Skrajanima, susjedima iz obližnjih naselja i gostima Skrada.

Koncert je otvorila Natali Ribić, predsjednica Općinskog vijeća, pozdravivši goste i svima zaželjela zdravu, lijepu Novu 2022. godinu te nadolazeće blagdane Božića.

Potom je nastupio zbor „Jeka Primorja“ izvevši pjesme „Procession“, „Tollite hostias“, „Adestefideles“, „U to vrijeme godišta“, „Nijno, tiho“, „Bijeli božić“ i „Porodil se je Kralj nebeski“.

Zbor „Sklad“ izveo je pjesme „Joy to the world“, „O Tannenbaum“, „A la nanita nana“, „Carol of the Bells“, „Panis Angelicus“ uz soliste Renatu Mimicu, sporan i Igora Vlajnića, tenora, „Offertorium pastorale“, „Amazing Grace“ te „We Wish You a Merry Christmas“.

Na kraju oba su zbora otpjevala još dvije prigodne božićne pjesme. Publika je znala svaku pjesmu nagraditi pljeskom. Tijekom predstavljanja zborova voditeljica programa Mihaela Špoljarić naglasila je značaj oba zbora za sredine u kojima djeluju, njihove uspjehe uz naglasak očuvanja kulturne baštine kraja iz kojih dolaze.

Domaćini i gosti izmijenili su darove pred kraj koncerta, te napomenuli kako su se danas odlično osjećali u Skradu. Bio je to još jedan ugodan božićni koncert u Skradu koji je završetkom nastavljen druženjem gostiju i domaćina uz kuhano vino, čaj i nezaobilaznu štrudlu od borovica.