Misom Zahvalnicom i klanjanjem, uz sunčano, toplo vrijeme i 9 stupnjeva, vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2022. godine. Don Tomislav Zečević istaknuo je kako je statistika na kraju godine nepovoljna, no treba živjeti dalje.

„32 je žitelja umrlo, bilo je 5 krštenja i održano je 1 vjenčanje. Bez obzira što nas ima malo nastojmo činiti dobro u našoj župnoj zajednici…“, rekao je don Zečević.

„Na kraju ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom. Trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje, biti više s njime, s ljudima oko nas. Trebamo biti više s Bogom u crkvi, trebamo više dijeliti… Nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ poruka je don Zečevića.

Sveta misa zahvalnica zaključena je klanjanjem, euharistijskom  adoracijom. Adoracija je, najosnovnije rečeno, štovanje euharistije izvan mise. Posvećena hostija vidljivo se izloži u monstranci ili pokaznici na oltaru, tako da ju svi mogu vidjeti i moliti u Kristovoj nazočnosti. Vjernicima je klanjanje danas dostupno u crkvi Sv. Antuna do 20 sati…